Charlotte Bark Andersson


Dela sidan

Titel

Dipl Samtalsterapeut
Dipl Par/relationsterapeu..
Dipl Samtalscoach 

Mottagningsort

Stockholm

Specialområden

Självkänsla, Livskriser
Oro/Ångest, Nedstämdhet
Högkänslighet, Mindfuln.. 

Kontaktuppgifter

Tel: 0737085252
E-post: Skicka e-post
Hemsida: Visa hemsida


Sessionsalternativ

Personligt möte
Privat Chatt
E-post
Telefon
Online

Språk

Svenska

Jag kan erbjuda

Samtalsterapi, par/relationsterapi, coaching för enskilda och par samt stödsamtal.
Vi träffas antingen på plats eller digitalt efter dina önskemål.
I mitt terapirum råder en tillitsfull atmosfär där du kan känna dig helt trygg med att öppna upp och utforska ditt inre. Här är du fri att benämna saker precis så som de känns, utan att någon dömer dig eller har värderingar om hur du borde vara.

I individuell terapi eller coaching utforskar vi ofta ämnen som låg självkänsla, nedstämdhet, ångest eller depression, problem i relationer, stress, traumatiska händelser, utsatthet eller mobbning, svårigheter under uppväxten, utanförskap, sorg, orsaker till olika typer av beroenden, känslor av värdelöshet eller skam, utmattningssyndrom eller upplevelse av meningslöshet. Ett område som jag brinner lite extra för är den högkänsliga personlighetstypen (hsp).

Men det kan lika gärna vara så att du kommer med en strävan efter personlig utveckling, en vilja att förstå dig själv bättre eller att du helt enkelt vill utforska en längtan efter något annat i livet.

I terapi jobbar vi mer långsiktigt och dröjer ofta lite mer vid din historia och utforskar hur dina tanke- och känslomönster har skapats. Syftet är att vi ska använda de lärdomarna till att skapa nya förutsättningar som hjälper dig att må bättre. När du förstår och lär känna dig själv bättre, så blir det lättare att få ett empatiskt förhållningssätt till dig själv och du kan också se tydligare hur du vill förändra din inställning till dig själv och omvärlden.
I coaching är vi mer fokuserade på ett avgränsat område och rör oss främst i nutid och framtid.

I par- och relationsterapi ges du och din partner möjlighet att utforska och utveckla er parrelation. Exempel på vanliga teman i parterapi kan vara brist på kommunikation, meningsskiljaktigheter i ämnen som ekonomiska frågor, barnens uppfostran eller hur vi bidrar i det gemensamma hushållet, otrohet, svartsjuka, beroende/medberoende, ständiga bråk och konflikter, sex- och samliv som inte fungerar eller en vilja att utveckla och ta relationen vidare till nästa nivå. Det kan också röra sig om stöd vid en skilsmässa och att få hjälp att göra ett bra avslut.

Problem eller konflikter i andra relationer än parrelationen är minst lika relevanta att söka hjälp för och du är välkommen exempelvis med din förälder, ett syskon, ditt vuxna barn eller en vän.
 

Bakgrund och erfarenhet

Jag är diplomerad samtalsterapeut och samtalscoach i psykosyntes - en basutbildning i integrativ psykoterapi (s k steg 1-utbildning) som inkluderar KBT, ACT, schematerapi och gestaltmetoder. Jag är även diplomerad par- och relationsterapeut och har gått mina utbildningar på HumaNova i Stockholm.

Ytterligare en metod jag använder mig av är mindfulness (medveten närvaro) och jag är utbildad mindfulnessinstruktör. Detta väver jag gärna in i arbetet med mina klienter om det finns intresse. Jag är också certifierad handledare i sorgbearbetning.

Min tidigare bakgrund inkluderar en utbildning till civilingenjör vid KTH och jag har i början av min karriär arbetat i flera år med utveckling av programvara i finansbranschen. Utöver det har jag studerat i flera år vid konstskolor och arbetar med måleri i egen ateljé när tid finns.
 

Praktisk information

Min mottagning ligger centralt på Bastugatan 1A på Södermalm i Stockholm.
Välkommen att antingen kontakta mig direkt (jag nås enklast via mail eller sms) eller gå in på BokaDirekt för att söka bland mina lediga tider:
https://www.bokadirekt.se/places/ditt-rum-26466